Vipinää ja vilskettä Ringin osastolla SuomiAreenassa

Teksti Rinki

Kuva Rinki

Rinki osallistui Porissa järjestettyyn SuomiAreena-tapahtumaan heinäkuun puolivälissä. Eetunaukiolla sijainneen Ringin osaston yhteyteen pystytettiin pop-up Rinki-ekopiste, johon tapahtuman vierailijat saivat tuoda päivien aikana kertyneet kartonki-, lasi- ja muovipakkaukset sekä pienmetallin.

Vaikka sää vaihteli paljonkin, pakkausten lajittelu selvästi kiinnosti tapahtuman vierailijoita: Ringin pisteellä pyörähti kolmen päivän aikana jopa noin 500 ihmistä.

Kävijöitä ilahdutti ja mietitytti eniten Ringin lajittelutesti, jonka avulla osastolla käyneiden tiedot ja taidot pakkausten lajittelussa laitettiin testiin hauskalla tavalla. Jotkut olivat varsinaisia lajitteluguruja, mutta moni oppi myös paljon uutta, esimerkiksi sen, etteivät juomalasit tai muovilautanen kuulu pakkauskeräykseen. Joillekin taas oli yllättävä tieto se, että Suomessa on jopa yli 1850 Rinki-ekopistettä.

Moni ilahtui, kun kuuli rypistystestistä.

Moni ilahtui, kun kuuli rypistystestistä: mikäli muovista ja alumiinista valmistettu pakkaus jää rypistyksen jälkeen kasaan, on se metallipakkaus ja jos se palaa muotoonsa, kyseessä on muovipakkaus. Helppoa!

Ringin henkilöstö oli testaajien tukena antamassa lajitteluvinkkejä ja -neuvoja sekä kertomassa Ringin toiminnasta. Erityisinä aiheina kävijöitä kiinnosti muun muassa muovipakkausten lajittelu, lajiteltavien pakkausten puhtaus sekä se, miten lajitellaan useasta materiaalista tehty pakkaus.