Juha-Heikki Tanskanen
Näkökulma 5.12.2018

Pienet teot ovat suuria tekoja

Ensi vuonna siirrymme sähköiseen uutiskirjeeseen, mikä tuo joustavuutta ja parantaa asiakkaidemme tiedonsaantia.

Viimeinen paperinen Rinki-lehti on nyt julkaistu. Ensi vuonna siirrymme sähköiseen uutiskirjeeseen, mikä tuo joustavuutta ja parantaa asiakkaidemme tiedonsaantia. Hienoa!

Nykyään moni asia kulkee ekologisesti bitteinä ja varastoidaan pilveen. Kaikkea ei voi silti muuttaa sähköiseen muotoon. Raaka-aineita ja tuotteita, kuten ruokaa tai vaatteita, on edelleen kuljetettava paikasta toiseen. Harva olisi valmis palaamaan aikaan, jolloin hyödykkeet tuotettiin paikallisesti. Nykyiselle määrälle ihmisiä ruoan tuottaminen täällä pohjoisessa ei taitaisi edes onnistua.

Olemme aiheuttamassa ilmastonmuutosta ja valitettavan montaa muutakin haastetta. Varmaan jokaisen on syytä kokea tästä sen verran ahdistusta, että pohtii toimintansa vaikutuksia. Turha tavara kiihdyttää ilmastonmuutosta ja tuotteen korvaaminen
palvelulla hidastaa sitä. Itseltään ei tarvitse vaatia täydellisyyttä. Yhdessä toimien yksilön valinnoista muodostuu valtavirtaa.

Järkevä pakkaaminen on ympäristö- ja kustannustehokkaan logistiikan lähtökohta. Käytetty pakkaus kuuluu kierrätykseen, minkä järjestävät 4 400 Rinkiin liittynyttä tuottajavastuullista yritystä. Kodeissa ja työpaikoilla yksittäisten lajittelijoiden kautta kierrätykseen päätyy yli 450 000 tonnia pakkausmateriaaleja vuodessa. Tämä korvaa valtavan määrän neitseellisiä raaka-aineita. Olemme oikealla tiellä!

Kiitos kaikille, jotka mahdollistavat kanssamme kierrätyksen lisäämisen! Yhteistyöverkkomme kattaa tuottajavastuulliset yritykset, tuottajayhteisöt, kaupat, yksityiset ja kunnalliset jäte- ja kiinteistöhuollon yritykset, kunnat ja viranomaiset. Myös jokainen suomalainen on osa tätä liikettä. Ilman meitä lajittelijoita, ei olisi kierrätystä.

Hyvää joulua ja valoisaa ensi vuotta!

Juha-Heikki Tanskanen