Martat ja Rinki pakkausten lajittelun puolesta!

Teksti Rinki

Kuva Martat

Rinki ja Marttaliitto ovat yhdistäneet voimansa pakkausten lajittelun puolesta. Lajitteluneuvonta ja kuluttajien motivointi lajitteluun on Ringille ensiarvoisen tärkeää. Martat on Ringille luonteva yhteistyökumppani, joka toimii vastuullisen elämäntavan puolestapuhujana ja kestävän kehityksen edelläkävijänä. Kierrätys ja lajittelu on martoille tuttua arkipäivää.

Martat ja Rinki ovat tehneet yhdessä pakkausten lajitteluvideoita, joissa kerrotaan havainnollisesti, miten kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkausten lajittelu onnistuu pienellä vaivalla. Katso videot tästä.

Marttaliitto viettää parhaillaan 120-vuotisjuhlavuottaan. Ikinuoret martat valtasivat 14.9. Helsingin Senaatintorin, minne kaikki olivat tervetulleita juhlimaan marttoja ja tutustumaan kestävän arjen teemaan tapahtuman pisteissä. Yhtenä aiheena Marttatorilla oli kierrätys ja uudelleenkäyttö, myös Ringin ja marttojen yhteiset lajitteluohjevideot olivat tapahtumassa esillä.

– Rinki oli martoille luonteva yhteistyökumppani myös Marttatorilla. Huomasimme jälleen, kuinka kiinnostuneita kävijät olivat lajittelusta ja miten tärkeää lajitteluneuvonta on, sanoo Marttaliiton neuvonnan johtaja Teija Jerkku.

Ringin ja Marttojen yhteistyö yhteisten tavoitteiden eteen jatkuu. Tavoitteena on, että yhä useampi lajittelisi pakkaukset kiertoon. Lajittelulla jokainen voi tehdä helposti yhden tärkeän teon ympäristön ja kestävämmän arjen puolesta.