Lajittelukoulusta helpot vinkit kuluttajien arkeen

Maailman kierrätyspäivää vietetään 18. maaliskuuta.

Teksti Inka Hyytiäinen

Kuva Rinki

Jätteen määrä maailmalla jatkaa kasvamistaan. Tärkeintä olisi ennaltaehkäistä jätteen syntyminen, mutta jos jätettä syntyy, se täytyy lajitella kiertoon.  Jätteiden oikeaoppinen, materiaalikohtainen lajittelu onkin tärkeämpää kuin koskaan.

EU:n kierrätystavoitteiden mukaisesti vuonna 2025 pakkausmateriaaleista on kierrätettävä 65 prosenttia ja vuonna 2030 jo 70 prosenttia. Kansainvälisen kierrätyspäivän tarkoituksena on muistuttaa meitä, että jätteitä ei pitäisi nähdä roskina – vaan materiaalina ja mahdollisuutena.

Lajittelun avulla säästämme luonnonvaroja ja torjumme ilmastonmuutosta sekä luontokatoa. Pakkaus kerrallaan.

Maailman kierrätyspäivänä 18.3. käynnistyi Ringin valtakunnallinen kuluttajakampanja, joka näkyi ja kuului kevään ajan radiossa, televisiossa, sosiaalisessa mediassa ja katukuvassa. Kampanja vei suomalaiset lajittelukouluun, jonka oppitunneilla käytiin läpi helppoja lajitteluohjeita ja -vinkkejä sekä kerrattiin kierrätyksen merkitystä. Kampanjan tavoitteena oli kannustaa kaikkia suomalaisia mukaan pakkausten kierrättämiseen ja muistuttaa, että jätteiden lajittelu on itse asiassa ihan helppoa.

Tehdään yhdessä jokaisesta päivästä maailman kierrätyspäivä! Seuraa kampanjaa osoitteessa lajittelukoulu.fi ja tule mukaan kierrätystalkoisiin!