Kysely: Joka kolmas perhe kierrättää enemmän lasten ansiosta

Lapsilla on iso merkitys siinä, miten perhe kierrättää, selviää Arlan ja UPM:n teettämästä kyselystä. Arla ja UPM haluavat edistää suomalaisten kiertotaloutta uudelle tasolle ja innostaa perheitä Kierrätyskamut-pelillä.

Teksti Arla

Kuvat iStockphotos, Arla

Arla ja UPM selvittivät, mitä suomalaiset perheet ajattelevat kiertotaloudesta ja kierrättämisestä. Neljä viidestä uskoo, että arjen pienillä teoilla, kuten ruokapakkausten kierrättämisellä, on merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Lähes joka kolmannessa perheessä kierrätetään enemmän lasten ansiosta. Vaikka lasten rooli on tärkeä, innostusta kaivataan. 92 prosenttia on sitä mieltä, että yritysten tulee kannustaa pakkaustensa kierrättämiseen.

Kierrätys tutuksi pelillä

Arlan puupohjaiset, fossiilittomat pakkaukset esittelevät yhdessä UPM:n kanssa uuden ulottuvuuden vastuullisuuteen. Maito- ja Luonto+-jogurttipurkkien kyljistä löytyy nyt Kierrätyskamut-peli, jossa Aamu-kissa ja Luonto+-sarjan linnut seikkailevat kiertotalouden maailmassa lisätyn todellisuuden avulla. Lapsille suunnattu peli valaisee muun muassa sitä, miten kierrätys kotona on osa isompaa kiertotalouskokonaisuutta.

Lataa kännykkääsi Arilyn-sovellus ja suuntaa kamerasi kohti kissoja. Katso mitä tapahtuu.

Arlan tavoite on, että jokainen pakkaus pääsee uuteen käyttöön kierrätyksen kautta.

– Se, mitä kutsumme roskaksi, on usein arvokasta raaka-ainetta. Vaikkapa jogurttipurkki voi jatkaa elämäänsä muussa muodossa, kun se on kierrätetty oikein, sanoo Kati Janhunen, Arlan Brand & Category Manager.

Kierrätyskamut on uusin esimerkki Arlan ja UPM:n yhteisistä teoista ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Se on jatkoa pakkausuudistukselle, jossa kaikkien Arlan maitojen, jogurttien ja ruoanvalmistustuotteiden harjakattoisten purkkien raaka-aineet vaihdettiin kokonaan uusiutuviin materiaaleihin. Purkkien pinnoitteena olevan biomuovin valmistuksessa hyödynnetään nykyisin mäntyöljyä, jota syntyy selluntuotannon tähteenä. Parempia pakkauksia tehdään yli 40 miljoonaa vuosittain.

Kierrätyskamut on uusin esimerkki Arlan ja UPM:n yhteisistä teoista ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Arlan tavoitteena on olla hiilineutraali meijeri ja UPM on allekirjoittanut YK:n 1,5 asteen ilmastositoumuksen. Kun suuret yritykset toimivat yhdessä tavoitteidensa eteen, vaikutukset ovat merkittäviä.

 

Tutustu Kierrätyskamut-peliin osoitteessa arla.fi/aamukissa.