Kuluttajien paistinrasvat polttoaineeksi – Kinkkutempussa kerättiin paistinrasvaa lentokoneen painon verran  

Rinki oli jälleen mukana viime vuodenvaihteessa järjestetyssä Kinkkutemppu-kiertotaloustempauksessa. Kuluttajille suunnatun yhteishankkeen aikana kerätystä rasvasta valmistetulla uusiutuvalla dieselillä voisi ajaa 270 edestakaista matkaa Hangosta Utsjoelle.

Teksti Inka Hyytiäinen

Kuva Kinkkutemppu

Viime vuodenvaihteessa jo kuudetta kertaa järjestetty paistinrasvojen keräyskampanja Kinkkutemppu on osoittanut juurtuneensa osaksi suomalaisten kuluttajien jouluperinteitä. Kinkkutempun keräyspisteille tuotiin joulukinkkujen ja muiden jouluruokien paistinrasvaa yhteensä 55,5 tonnia eli keskikokoisen lentokoneen painon verran.   

Tempauksessa kerätystä rasvasta valmistetulla uusiutuvalla dieselillä ajaisi Hangosta Utsjoelle peräti 270 kertaa edestakaisin.  

Kinkkutemppu oli käynnissä ympäri Suomen 17.12.2021-7.1.2022 välisenä aikana. Kuluttajille paistinrasvan kerääminen oli tehty helpoksi – valmista jouluruoka, kaada jäähtynyt paistinrasva kartonkitölkkiin, sulje se teipillä ja toimita paketti lähimpään keräyspisteeseen.  

Iso osa Kinkkutempun lähes 300 keräyspisteestä sijaitsi K-kauppojen yhteydessä olevien Rinki-ekopisteiden vieressä.  

Ringin lisäksi Kinkkutempussa ovat mukana Kemianteollisuus ry, Neste, Lassila & Tikanoja, Rasmix, Kemian pooli, K-ryhmä, Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy, Atria, HKScan, Snellman, Maa- ja kotitalousnaiset, Suomen Kiertovoima ry KIVO ja kuntien jätelaitokset, Kuntaliitto, Vesilaitosyhdistys ja Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry. Lue lisää osoitteessa www.kinkkutemppu.com.