Hanna Lehmuskoski ympäristöpäällikkö, K-ryhmän päivittäistavarakauppa
Kolumnit 21.4.2020

K-ryhmässä arjen vastuullisuusteot näkyvät ekopisteistä pakkauksiin

K-ryhmässä materiaalitehokkuuden ja kiertotalouden edistäminen ovat jo pitkään olleet tärkeä osa vastuullisuustyötämme. Teemme tiiviisti töitä yhdessä K-kauppiaittemme kanssa kauppojen kierrätysratkaisujen kehittämisessä ja uusien, oivaltavien kiertotalousratkaisujen keksimisessä. Tavoitteenamme on yhdessä tunnistaa yllättäviäkin hukkavirtoja ja muuttaa ne hyötyvirroiksi.

Yhteistyö Ringin kanssa on K-ryhmälle erittäin tärkeää. Etsimme yhdessä sijoituspaikkoja ekopisteille ja huolehdimme, että ne pysyvät siisteinä. Muovipakkausten keräystä tahtoisimme tarjota kauppojemme yhteydessä enemmänkin kuin mitä pakkausasetus edellyttää.  

Ilmiselvästi myös asiakkaamme ovat ahkeria kierrättäjiä. Kotitalouksissa on laajasti havahduttu siihen, että pääosa kotona syntyvästä jätteestä on pakkauksia, jotka itse asiassa eivät olekaan jätettä vaan kierrätettävää raaka-ainetta. Kun lajittelee pakkaukset kotona ja kiikuttaa ne kauppareissullaan Rinki-ekopisteeseen, kodin jätemäärä jää tosi pieneksi.  

Olemme selvittäneet asiakaskyselyissämme, mitä kaupan vastuullisuustekoa asiakkaamme pitävät tärkeimpänä. Kerta toisensa jälkeen korkeimmalle sijalle nostetaan K-ruokakauppojemme yhteydessä sijaitsevat Rinki-ekopisteet. Tämä on selvä viesti siitä, että kuluttajat kaipaavat yrityksiltä konkreettisia arjen apuja omien vastuullisten valintojen ja tekojen toteuttamiseen. Asiakkaidemme mielestä kierrättäminen on siis erittäin tärkeää ja haluamme tietenkin kaikin keinoin helpottaa heidän kierrätysmahdollisuuksiaan.  

Kerta toisensa jälkeen korkeimmalle sijalle nostetaan K-ruokakauppojemme yhteydessä sijaitsevat Rinki-ekopisteet.

 Kauppojemme yhteydessä olevien Rinki-ekopisteiden lisäksi kehitämme kovaa vauhtia myös omien brändiemme pakkauksia, vähennämme niissä muovia ja parannamme kierrätettävyyttä, myös selkeyttämällä niissä olevia kierrätysmerkintöjä. 

 Kierrätysterveisin Hanna Lehmuskoski